President Ilves külastas New Yorgis Eestist pärit tarkavarafirmat Erply

“Erply on näide, kuidas eduks peab olema hea idee ja hea meeskond ning julgust minna selle ideega tõepoolest suurele turule, mida Ameerika Ühendriigid kahtlemata on,” ütles president Toomas Hendrik Ilves, külastades eile New Yorgis Eestis asutatud äritarkvara tootja Erply kontorit.

2009. aastal osales Erply Seedcampi äriideede võistlusel, et kontrollida rahvusvaheliste tippspetsialistide abil nende majandustarkvara mudeli väärtust ning võitis Seedcampi. Nüüd nimetavad IT-asjatundjad Erplyt kujundlikult “majandustarkvara Skype’iks”.

Kristjan Hiiemaa, Erply asutaja ja tegevjuht, kes oma kontorit Eesti riigipeale tutvustas, nimetas USA turule tulekut ainuõigeks sammuks, mis on ka äriliselt edukas olnud.

President Ilvese sõnul peaks noored ja samuti kogenumad ettevõtjad, kes soovivad saada kinnitust oma äriideede konkurentsivõimelisusest, proovima neid teostada ka Eestist kaugemal: “Ühendriikide turu tihe konkurents annab kiiresti tagasisidet, kas pingutus on vaeva väärt, ehk piltlikult öeldes – kes hakkab ujuma ja kes upub.”

Vabariigi Presidendi Kantselei
avalike suhete osakond
tel 631 6229