Erply sai Eesti-Ameerika innovatsiooniauhinna 2.preemia

ERPLYVälisminister Urmas Paet: USA innovatsiooniauhind on näide Eesti-USA majandussidemete tugevusest
23.01.2014

Välisminister Urmas Paet ütles täna Eesti-Ameerika innovatsiooniauhinna üleandmistseremoonial, et USA otsus hakata Eesti ettevõtetele välja andma innovatsiooniauhinda on näide Eesti IT-valdkonna tugevusest ja Eesti-USA headest majandussuhetest.

Eesti-Ameerika innovatsiooniauhinna pälvis seekord USA turul märkimisväärset edu saavutanud mobiilsete maksete lahendustega tegelev ettevõte Fortumo. Välja anti ka teise koha preemia, mille sai kassa- ja laotarkvaralahendustega Erply. Žürii langetas otsuse 23 kandidaadi seast.

Välisminister Urmas Paeti sõnul näitab nominentide suur hulk Eesti IT ettevõtete head taset. „On hea meel, et nii paljud Eesti ettevõtted on konkurentsivõimelised ka USA turul,“ ütles Paet. „Eelmise aasta detsembris Eesti ja USA välisministrite allkirjastatud kahepoolne küberkokkulepe toimib,” lisas ta.

USA saatkond koostöös Ameerika-Eesti Kaubanduskoja ning Balti-Ameerika Vabaduse Fondiga andsid auhinda välja juba kolmandat korda. Varasemalt on selle tunnustuse saanud ZeroTurnaround (2012. aastal) ja GrabCAD (2011. aastal).

VÄLISMINISTEERIUMI PRESSIOSAKOND
637 7618
5695 2252
[email protected]

Trüki