Erply meelest võiks konkurente enamgi olla

Erply puutetundlik kassaTänavuselt aastalt suurt läbimurret lootev Erply majandustarkvara lubab iga ettevõtte töö oluliselt lihtsamaks muuta.

Nõmme mändide all asuvast hallist puumajast on alguse saanud viimase aja suurim Eesti IT edulugu. Majas toimetab igapäevaselt 26 inimesest koosnev ettevõte, kelle viimase kolme aasta sisse mahub konkursi Seedcamp võitmine. Aasta pärast võitu tegid riskikapitalistid Index Ventures (Suurbritannia) ja Redpoint (Ameerika Ühendriigid) firmasse kahe miljoni dollarilise investeeringu rahvusvahelise laienemise kiirendamiseks. IT-inimeste kultussait TechCrunch on ettevõtet äritarkvara Skype’iks nimetanud ja möödunud aasta sügisel väisas USA-sse laienenud ettevõtte kontorit New Yorgis president Toomas Hendrik Ilves.

Saage tuttavaks – ettevõtete ressursihaldussüsteemi arendaja Erply. Firma juhatuse liige ja Erply Eesti firma Martti Paju ütleb, et koostöös sündinud veebipõhine majandustarkvara tehti sellepärast, et see valdkond meeldis ning selles nähti suurt potentsiaali. „Seedcampil osalemine polnud firmale omaette eesmärk. Meil oli timmitud toode ja tunne, et meil läheb päris hästi. Teadsime, milleks meie tarkvaralahendus võimeline on,” kirjeldab ta.

Erply pakub majandustarkvaratoodet väikesele ja keskmise suurusega ettevõttele, mis katab Paju sõnul kõik kliendi halduse vajadused, sealhulgas laoarvestus, müügiarvete võimalus, laekumiste import pangast ja kõik muu see, mida üks toimiv firma vajab. Kuna töö käib üle interneti, pole vaja midagi arvutisse installida. Seega on veebipõhise rakenduse eelis keskne ja kiire hallatavus. Sama süsteemiga võib müüa ühest väikepoest, aga ka tervest poeketist, selgitab Paju.

Suur kasu Eestile
Paju sõnul on Erplyl Eestis 1400 klienti – nende seas on suuremaid ja väiksemaid ettevõtteid. Siiski peaks tema meelest Eestis Erply tarkvara kasutajaid rohkem olema, sest innovaatilistest lahendustest saab praktilist kasu iga firma, ja ka meie majandus tervikuna.

Paju toob näiteks ühe Võrumaa väikepoe, kelle müük paranes tunduvalt pärast seda, kui ta Erply poole pöördus. „Me teeme ettevõtetele kõige olulisemat töövahendit, mis valmis aastatepikkuste äritarkvara arendamise kogemuste ja klientide tagasiside baasilt,” räägib Paju.

Võrreldes Ameerika kogemusega ütleb Paju, et eesti ettevõtja on USA ettevõtjast palju konservatiivsem ja kaalutletum. „Eestlane on harjunud töötama 15 aastat vana tarkvaraga ja ta ei hakka seda niisama muutma. Kui ettevõte mõistab ühel hetkel, et aeg areneb pidevalt ja uus tarkvara aitab tal paremini kliendi vajadusi mõista, käivet suurendada ja efektiivsust tõsta, valib ta ka uue tarkvara. „Suur efektiivsus tuleb müügist, mitte laoarvestusest. Mida rohkem kauplused müüvad, seda edukamad nad on,” lausub Paju.

Loe edasi